duminică, 28 iulie 2013
Crap la tava
Alta Marie cu aceeasi palarie. Adica tot (iar!!!) peste la cuptor
Peste la tava fac de multa vreme si ne place foarte foarte foarte mult!!! Am preparat in acest fel mai multe soiuri de peste si mereu a iesit foarte bun. Neaparat sa incercati si voi! Reteta de baza: Peste la cuptor.
Sotul meu este pescar impatimit si mi-a adus acasa intr-o seara o galeata de peste, printre care si un crap baban de vreo 3-4 kilograme. Bineinteles ca l-am preparat dupa metoda mult probata si iubita, dar de data asta, din cauza de dieta, nu am folosit deloc ulei, asa cum foloseam de obicei, inainte de dieta. Va jur cu mana pe inima ca a iesit la fel de bun si s-a mancat tot cu mare pofta.
Ingrediente:
- peste cat sa umpli lejer o tava mare - eu am folosit crap de data asta
- 100ml otet alb
- 250 ml apa
- sare si piper macinat
- marar uscat
Pestele curatat, spalat si taiat bucati potrivite daca este mare, se aseaza in tava. Se toarna otetul si apa, apoi se presara pestele cu sare, piper macinat si muuult marar.
Tava astfel pregatita se baga la cuptor, la foc mare, pe raftul de sus, unde se lasa pana cand zeama scade de tot sau la jumatate daca va place cu zeama.
Noua ne place si cu zeama, dar si fara zeama. De data asta l-am lasat la cuptor pana cand s-a evaporat toata zeama.
Langa peste am servit un sos preparat din iaurt 0.1% grasime, usturoi pisat si sare.
Minunat!!!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...