vineri, 22 octombrie 2010

Saramura de pui

saramura de pui
Reteta urmatoare este simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios. Cred ca ati observat ca tare-mi plac retetele de acest fel :) Sa lasam povestile si sa trecem la treaba ca altfel avem de furca cu mesenii flamanzi si pofticiosi :)

Ingrediente:
- pulpe de pui
- condimente pentru carne de pui(boia dulce, coriandru macinat, piper macinat, etc.)
- trei rosii taiate cubulete
- 1-2 ardei verzi iuti
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 4 -5 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- aproximativ 100ml apa fierbinte
- sare si piper

Inainte de orice, spalam bine pulpele si le curatam de resturile de pene. Daca doriti, le puteti dezosa, degresa si dezpielita. Le condimentam pe toate partile si le lasam cel putin o jumatate de ora la rece, pentru a-si trage sufletul.
Incingem gratarul (cine are gratar adevarat, bravo lui, cine nu are sa nu dispere, pentru ca merge foarte bine si pe gratarul de aragaz).
Pe gratarul incins asezam pulpele contimentate si le lasam pana sunt patrunse bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Cand sunt gata, le asezam intr-un bol incapator si le acoperim cu un capac.
Separat tocam marunt usturoiul, patrunjelul si ardeii iuti (dupa ce se curata de seminte). Toate ingredientele acestea le amestecam cu 1 lingura de ulei de masline si le presaram printre pulpele de pui gata preparate din bol.
Peste ele turnam apa clocotita in care am dizolvat sarea si eventual am adaugat piperul macinat.
Acoperim iar bolul cu capac si lasam la cald pentru 10 minute. Saramura o servim calda, cu mamaliguta galbena si fierbinte, ca doar nu s-a pomenit pe lumea asta saramura fara mamaliga :)
Pofta buna!

** Daca folositi la acest preparat pulpe dezpielitate si nu mancati cu mamaliguta, reteta poate fi folosita fara grija in regimul Montignac si in dieta Dukan :)

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana