luni, 26 iulie 2010

Friptura speciala cu garnitura



Urmatoarea reteta poate parea un pic ciudata, insa va garantez ca rezultatul este unul foarte bun si sigur ve-ti dori sa repetati experienta :)

Ingrediente:
- 1.5kg cotlet sau pulpa de porc
- o varza mica (poate fi si murata)
- 2 linguri mustar picant
- sucul stors de la trei portocale
- 2 pahare vin alb
- 1 lingura praf de ghimbir (eu nu am avut, deci nu am pus- insa sunt sigura ca iesea altceva)
- un sir carnati afumati
- sare, piper macinat, busuioc macinat
- 2 linguri ulei

Cuptorul se incinge.
Bucata intreaga de carne se condimenteaza bine cu sare, piper si busuioc, apoi se aseaza frumos si la loc de cinste chiar in mijlocul vasului. De jur imprejur se aseaza varza taiata fideluta ca sa-i tina companie.
Intr-un castron preparam sosul care pune cuvantul "speciala"in titlu: mustarul, sucul de portocale, vinul alb si ghimbirul(a iesit bun si fara) se amesteca bine cu un tel. Daca vinul nu e dulce si credem de cuviinta, putem adauga trei linguri de zahar. Eu am avut un vin demidulce si nu am adugat zahar pentru ca imi era teama sa nu iasa prea dulce. Acest sos un pic ciudat se toarna peste carne si varza. Carnatii se cresteaza un pic si ii punem de straja jur imprejurul bucatii de carne, peste varza. La sfarsit adaugam si uleiul.



Punem capacul si bagam comoara la cuptor, la foc moderat.
Dupa ce toate sunt fierte, recomand sa mai lasati o vreme friptura la cuptor si fara capac. Se va bronza frumos si mai scade un pic si zeama.



Pofta buna!

Secrete culinare:
Pentru ca am folosit vasul de lut, l-am pus impreuna cu capacul lui, inainte de a le folosi, la inmuiat pentru 2 ore in multa apa rece.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana